Öksürük için ballı soğan rendesi nasıl hazırlanır?



Soğan soğuk kış günlerinde mutlaka tüketmeniz gereken başlıca sebzeler arasındadır. Havaların soğumasıyla birlikte mutlaka bu şifalı bitkiyi tüketmeye dikkat edin. Soğan suyu ile birlikte vücudunuzu bakterilere ve virüslere karşı koruyacak ve hasta olmaktan bir nebze olsun kurtulacaksınız.

Soğan rendesi ile bağışıklığınızı güçlendirin!

Bir adet büyük boy kuru soğanı soyup rendeleyin ve içerisine iki yemek kaşığı bal katıp karıştırın. Kokusunun rahatsız etmemesi için bu karışımı kapaklı bir kavanoza koyup bir gece bekleyin. Ertesi gün sabah aç karnına karışımın üzerinde biriken ballı soğan suyundan bir yemek kaşığı için. Bu karışımın suyundan yaklaşık bir hafta boyunca her sabah aç karnına bir yemek kaşığı içiniz.

İlk günden itibaren üzerinizdeki kırgınlığın azaldığını ve öksürüğünüze iyi geldiğini hissedeceksiniz. Gribe yakalanma olasılığınız bu sayede azalacaktır. Balgam söktürücü, öksürük iyileştirici özellikleri de vardır. Sinüzit, farenjit, larenjit ve bronşit gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına büyük şifa sağlar. Soğuk algınlığı, bronşit ve solunum yollarındaki tıkanıklıklar için de şifa sağlar. Bu şifalı bitki ile hastalıklara karşı bağışıklık sisteminiz güçlenecektir.

Soğan Suyu İle Kemikleriniz Güçlenir!

Sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmayı sağlar, kemikleri güçlendirir. Yapılan çalışmalarda içerisindeki maddelerden dolayı kemikleri koruduğu ortaya çıkmıştır. Osteoporoz için faydalıdır. Özellikle menopoz dönemindeki kadınları kemik erimesinden korur.